Inspirasjon

5 grunner til at sex er bra for huden og håret:

De fleste ønsker å se frisk og fin ut, men visste du at du ved seksuelle aktiviteter kan få denne «gløden» alle ønsker seg helt gratis? Les videre hvorfor!

 

Glødende hud

Som ved annen fysisk aktivitet, øker sex blodgjennomstrømningen i kroppen, som igjen øker frakten av oksygen til hudcellene. Denne økningen i blodsirkulasjonen får huden din til å gløde! Et varmt og friskt ansikt uten bruk av produkter, kun en deilig kosestund med partneren.

 

Huden ser yngre ut

Stress er noe av det verste du kan gjøre mot huden din da stresshormoner som kortisol kan forårsake en raskere aldringsprosess. Regelmessig sex kan dempe disse stresshormonene med å bytte de ut med lykkehormoner som oxytocin og endorfiner. Disse gode hormonene kan faktisk til en viss grad reparere små sol- og stress relaterte skader på huden. Dette vil jo da gi en positiv effekt på for tidlig aldret hud. Det finnes studier som viser til at østrogen som frigjøres ved orgasme booster kollagennivåene i kroppen som kan hjelpe mot fine linjer i huden. Fysisk aktivitet trigger også veksthormoner, som igjen fører til en mer elastisk hud. Her er det virkelig ingen grunn til å la deilig sex utebli!

 

Hår og negler

Det er ikke bare huden som nyter gode bieffekter ved sex. Forsking viser at sex forbedrer kroppens evne til å oppnå næringsstoffer. Økt inntak av vitaminer og mineraler gir håret og neglene dine all grunn til å juble! Et sunt kosthold med riktig næringsopptak gir håret og neglene bedre vekst over tid.

 

Fyldigere lepper

Som tidligere nevnt, øker sex blodsirkulasjonen i kroppen. Dette gir en mer fyldig look og rødere farge til leppene dine. Obs! Fare for at noen får lyst å kysse deg!

 

Bedre søvn, bedre hud

Du har sikkert hørt om uttrykket «skjønnhetssøvn»? Vel, det er ikke bare en myte! Sex hjelper til med å frigjøre disse lykkehormonene, som oxytocin og prolactin. Dette hormonet gjør at du føler et velbehag og en ro i kroppen. Etter endt orgasme vil du som et resultat av dette føle deg slapp og trøtt og mindre stresset. Du vil sove godt med andre ord! Og den fine bonusen ved god søvn er en vakrere hud. Huden tar opp næringsstoffer bedre når man sover, og skiller ut avfallsstoffer. Under natten repareres huden din, så sørg for et deilig klimaks før du pakker deg inn i dyna!

 

Kilder: Womanshealthmag.com, skincarebyanki.no, wikipedia.org

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *