En amerikansk studie gjort av Cornell University viser til at en jevnere fordeling av husarbeidet resulterer i større aktivitet på soverommet.  Så hvis du føler at sexlivet har begynt å dabbe av, så kan det å hente fram støvsugeren være et skritt i riktig retning!

I undersøkelsen kom man fram til at par som delte på arbeidet i husholdningen hadde sex gjennomsnittlig 6.8 ganger i mnd, mens par som ikke fordelte arbeidet jevnt hadde sex gjennomsnittlig 5 ganger i mnd. I nesten alle tilfellene hvor arbeidet ikke var jevnt fordelt var det kvinnen i forholdet som gjorde majoriteten av husarbeidet.

Basert på studiet har historiker Stephanie Coontz uttalt at dette kan tyde på at lykkelige par har større fokus på likestilling enn tidligere.

 

Ønsker dere å komme igang? Her er noen forslag til hvordan dere kan sette husarbeidet i system:

  • Sett opp en oversikt over hvem som gjør hva, så slipper dere å krangle om løse avtaler.
  • Ha en egen «ryddedag» i uken hvor dere tar for dere hele huset. Å rydde litt her og litt der er ofte dømt til å mislykkes.
  • Gjør det til et mål å være ferdig med husarbeidet til kl 21.00, så har dere ekstra tid til hverandre når kvelden kommer.
  • Har dere barn hjemme som er stor nok til å hjelpe til? Sørg for at de har egne oppgaver, som å rydde eget rom, hjelpe til å rydde av bordet, eller å ta ut søppelet.

 

vaarengjoring_for_parforholdet

 

Skrevet av Dorthea Berge for Kondomeriet

Kilde: Huffington Post

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *