Inspirasjon

Er det smart å være pulekompiser?

Mange har prøvd å ”bare være venner” og ha sex, uten krav om et forhold. Spørsmålet er om dette egentlig fungerer, eller om en av partene før eller senere vil ha mer.

 

Du kjenner deg sikkert igjen: Du har en venn som du også har helt fantastisk god sex med. Men begge er enige om at det ikke blir noe mer enn kun sex og vennskap. I utgangspunktet er jo dette helt perfekt. Men funker det egentlig i lengden.

 

Et amerikansk nettsted har forsket litt på saken og kommer med råd til de som mener dette er tingen for seg. Hovedregelen er at du aldri skal ha vennne-sex med en som sier de er på leting etter den rette. Hvis det viser seg at det er deg, vil det bli problematisk når du ikke føler det samme. Dere må også være enige om hvilke regler dere skal følge, slik at det ikke oppstår misforståelser.

 

Ingen forpliktelser
Til tross for at dere ikke skal ha noen forpliktelser overfor hverandre, er det en selvfølge at dere behandler hverandre med respekt og vanlig høflighet. Likevel er det noen situasjoner dere kanskje ikke ønsker å blande hverandre inn i, som ringe hverandre på jobben, spise ute, eller familiesammenkomster, som vil være å nærme seg et kjæresteforhold. Å få en telefon en sen kveld derimot, med spørsmål om å stikke oppom, eller tilbringe fredagskvelden i sengen, er kanskje mer i riktig retning.

 

Det kan være avslappende å slippe å opptre som en bra kjæreste, koneemne eller superfar. Derfor kan et uforpliktende forhold være en grei løsning for mange i en periode av livet hvor et forhold ikke passer inn.

 

Avklar reglene
Hva vennene deres vil si til dette, er en annen ting. Kanskje er dette noe som kun er mellom dere, slik at ingen vet om avtalen deres. Dette må dere bli enige om og forholde dere til.

 

Bruk kondom
Hvis dere begge treffer andre, ønsker dere kanskje ikke å vite om det. Uansett er det viktig at dere ikke har ubeskyttet sex. Unngå også å ha sex med folk hun eller han kjenner, det kompliserer bare tingene.

 

Åpen og ærlig
Men hvordan starter et slikt uforpliktende, platonisk forhold? Er du på leting, er det viktig at du ikke i din iver skremmer bort alle potensielle kandidater ved å opptre som en kåt, desperat stakkar. Det vanligste er kanskje å treffes på fest. Etter litt drikke blir det lettere å snakke åpent om forhold og sex. Det trenger ikke være den billigste jenta på festen, eller storsjekkeren som ønsker denne formen for vennskap, og kanskje du møter en som er ganske lik deg selv.

 

Forelskelse eller avskjed
Men det er også viktig å tenke på at selv om en person hevder at dette er noe hun eller han ønsker, kan det ligge skjulte motiver bak. Eller du kan også risikere å bli såret, til tross for at du ikke hadde planer om forelskelse. Det er en sjanse du må være villig til å ta og eventuelt en situasjon å avverge.

 

kyss_paa_hals_seng_1

Kilde: askmen.com

 

10 thoughts on “Er det smart å være pulekompiser?”

 1. Jeg brant meg.
  Vil verken annbefal eller fraråde det.
  I begynnelsen var det helt fantastisk, men vi fikk begge følelser og alt gikk rett i dass nylig, og den følelsen er på andre enden av skalaen.

 2. Det kan gå, men mange ender opp med å forelske seg i den personen de har sex med.

  Jeg derimot har hatt sex med bestevennen min flere ganger uten at det har vært noen slags spenning mellom oss.

  Jeg fikk mer erfaring og ble bedre i sengen. Man kunne bruke hverandre på å eksperimentere og finne ut mer om hverandre og hvordan man ble tilfredsstilt.

  Mange har problemer med å ta tak i følelsene siden når det kommer til sex, så det er ikke alle som hadde klart det.

  Men man får selvfølgelig erfaring og lærer mer om seg selv og hva en liker.

 3. Hadde pulevenn i haust/vinter, men avslutta lett det «forholdet» da eg forelska meg i ein kompis, som eg no er i eit forhold med. Eg trur ikkje det å ha ein pulevenn er for alle, det må ein berre kjenne på sjølv. For meg gjekk det, men det kunne like gjerne gått til helvete. Det er berre ein sjanse ein må ta! 🙂

 4. «Men hvordan starter et slikt uforpliktende, platonisk forhold?» Platonisk?!!! Ifølge fiolosfi innebærer et platonisk forhold ALDRI sex:) platonisk forhold= forhold UTEN sex. så tror det er litt feil å kalle dette her for «platonisk»

 5. Dette er både bra og dårlig, har hatt flere pulevenner opp gjennom tidene dette fungerer best hvis du er bestemt når du setter reglene ettersom hvis du bare «ender opp i» ett slikt forhold blir det ofte følelser fra den ene parten som lager seg til en ond liten røre med drama og følelser.

  Den beste pulevennen jeg har hatt var bare med meg når en av oss trengte noe, ca 1-2 ganger mnden og utenom det levde vi vært vårt separate liv. Fest er desidert den beste plassen å lage slike avtaler på.

 6. Jeg hadde også ei pulevenn, men den dagen jeg fikk greie på at hun også var pulevenn med min kamerat, så ble jeg lei meg.
  Klart vi hadde jo ikke ett forhold, men det utviklet seg etter at vi dro på hytte turer som en venn sammen med flere par. Dette følte jeg ikke var bra forsjela mi. Trudde ikke mine egen hørsel, når min kamerat sa hun hadde vært hos han, når hun egentlig hadde vårt hos sine foreldre den Helge.
  Nei det er ikke bra.

 7. Jeg er den typen av ei jente som har hatt flere pulevenner på en gang, høres veldig løst ut men vi jenter har våres behov vi også. Jeg syns det er bedre å ha pulevenner enn å finne nye randoms på fester/byen hver helg. Grunnen for at jeg har hverfall mellom 2 til 4 forskjellige gutte pulevenner er for å forhindre følelser og kunne bytte på. Disse guttene kjenner hverandre ikke og har ikke andre felles bekjente utenom meg (kan hende at vi har en eller ei til felles bekjent men ikke mer enn det) det er veldig viktig for å forhindre rot. Disse er også ikke mine venner, jeg puler ikke venner. Det er randoms som jeg har fått kontakt med. Jeg bytter de også ut med nye hvis jeg går lei. Noen av gutta er også klar over at det er flere (men de veit ikke navn) og at det er kun puling vi driver med nothing more. Høres fælt ut men har funka for meg helt til jeg var dum nok til å få meg en favoritt, begynte å blande han litt mer i livet mitt enn jeg sku og han begynte å bli sjalu. Nå er det en pause fra alt av gutter for man må bruke hue og holde tungen rett i munn for å få til dette men, for meg og noen av mine venninner har detta funka veldig bra så lenge man ikke overdriver 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *