Billettene er betalt, kofferten pakket og dere er klare for deres første ferie sammen som par. Slik sikrer dere at turen blir et romantisk minne – og ikke ferien fra helvete…

 

Den første ferien som par er et risikoprosjekt… På tur vil dere garantert oppdage nye sider ved hverandre – på godt og vondt. Vi har samlet ekspertenes råd:

 

1. Ikke reis på ferie sammen for tidlig. Det er én ting å være sammen noen timer om kvelden i kjente, kalde Norge, noe helt annet å være bare dere to, 24 timer i døgnet, i en fremmed varm by. Dere bør ha kjent hverandre en stund før dere reiser av gårde.

 

2. Bli enige om hvor dere skal reise. Hvis hun drømmer om sol og strand, mens han vil ha fjell og vidde, må det kompromisser til.

 

3. Start i det små. La den første turen være en langhelg i en storby eller noen dager på fjellet. Spar den tremåneders lange rundreisen i Latin Amerika til dere kjenner hverandre bedre.

 

4. Sett av tid til å være fra hverandre. Gi hverandre en liten pause: Ta en kaffe på kafé eller stikk en time på shopping alene. Da får dere mer å snakke om over middagen også.

 

5. Snakk om penger på forhånd. Avtal hvordan dere skal fordele regningen – hvem skal betale hotell, restaurant og billetter? Vær åpne om hvor mye penger dere har å bruke, og legg dere på et nivå begge har råd til. Den fancy middagen smaker ingenting hvis en av dere bruker hele måltidet til å bekymre seg for størrelsen på regningen.

Bilde: Colourbox

Kilde: New York Times, topdatingtips.com, nicolewilliams.com

 

1 comment

  1. Dette hadde vært fint å vite litt tidligere. Men jeg og samboreren min (nå) var på vår første ferie. Den endte bra og startet VELDIG morsomt bra. Samboeren pakket kun to timer før vi skulle dra. OG han lærte av det. Han pakket tre strikkegenser i ull, to boxere, noen sokkepar og dongeribukser, Veldig bra i over 30 varmegrader. Nesten turen vår går til Estland :p

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *