Etter Fifty Shades of Greys bølgen, har den lokket frem en sovende interesse for BDSM i oss mange og gjort det mer sturerent. Salget av frekke leker steg til himmels her til lands og man byttet ut massasjeolje og roseblader med håndjern og blindfold.

 

Hva er egentlig BDSM?

BDSM er en utvidet forkortelse for sadomaschisme, helt konkret står det for Bondage &Disciplin, Dominance & Submission, Sadism &Masochism. Det er en lek med maktforskjeller, med underkastelse og dominanse. Det er de færreste som  er hardbarka BDSMere  hele døgnet.  Det kan gå ut på å holde fast, binde, snakke stygt til hverandre og liknende, under forutsetning at begge har lyst og klarer å skille mellom virkelighet og fantasi.

 

Det ar viktig at når man som par skal prøve det ut at man prater sammen på forhånd om hva man liker.  Leken handler mye om sanser, og at det mer viktig med lyden av for eksempel en pisk enn smerten av et slag. Lyd og bilde er tilstrekkelig for de fleste.

 

Slik gjør du det:

Her er noen enkle råd for dere som er nysgjerrig på å prøve litt frekk lek på soverommet:

 

Kommunikasjon

Det er viktig å holde en åpen dialog, prøve seg sakte frem, slapp av og ha det gøy. Fortell om noe som pirrer fantasien  til hverandre, snakk om det dere liker og ikke liker, uten å fordømme eller å presse hverandre.

 

Null internett

For all del ikke søk etter bilder av BDSM på internett, dere kan risikere å få øye på et bilde som vil være mer skremmende enn inspirerende.

Bilde: Colourbox

Trygghet

Det er ikke så dumt for nybegynner å ha et sikkerhetsord som kan brukes for å få den ene parten til å stoppe eller å roe ned, da det kan være vanskelig å se grensene når man er langt inne i rollene som dominat og underdanig. Dessuten er det viktig at dere begge aksepterer at tiltak som sikkerhetsord er nødvendig. Det handler ikke om mistro til den andres rolle som dominant, men å kunne ta det et steg videre.

 

Start enkelt

BDSM handler først og fremst om psykologi, tanken på å bli dominert. Dette er enkelt å oppnå uten tilbehør som pisk og håndjern. Når man først har forsøkt det, kan dere som par ta steget  videre å gå til innkjøp av noen enkle verktøy. Det kan for eksempel være myke mansjetter, blindfolds eller noe liknende som får dere til å komme i den rette stemningen.

 

Lett pisking

Med en myk pisk eller spanking pad kan man enkelt røffe det opp litt og litt. Dette er noe som kan  forbindes med røff sex, men det trenger ikke å være det så lenge det utføres forsiktig og kjærlig. Gir dette mersmak, kan dere utforske forskjellige stillinger å gjøre det i.

 

Kallenavn

Det er vanlig å ha kallenavn på hverandre i BDSM, men trenger ikke å være slave, eller slavinne da det kan fort kan fremstå komisk om man ikke er helt der.  Likevel kan det være nok  å bare være bestemt i måten man snakker til hverandre.

 

Informasjon

Finner dere ut at dette er noe for dere og vil ta et steg videre, er det mye informasjon å hente på nettet, som for eksempel via nettsidene til Norsk forening for sadomasochister og fetisjister eller i brosjyren BDSM Berikende samspill, utgitt av SMil Norge med støtte fra Helsedirektoratet.

 

Sånn helt til slutt når dere begge er innforstått og komfortable med det grunnleggende innen BDSM-lek, er det mulig å vurdere om dere vil ta det til det neste nivå. Det er da viktig å huske på at hvor lengre dere tar det, jo mer kunnskap kreves det.

 

Se hele utvalget av leker fra Fifty Shades of Grey-kolleksjonen!

God lek!

par_klask_paa_rumpa_1

(Kilde: klikk.no og Joey W. Hill, The celebritycafe.com)

3 comments

  1. Hadde jeg hatt en kjæreste, så hadde det blitt interessant å prøve slike greier:), virker spennende og morsomt. Ps. Har en pisk gjemt inni skapet mitt. Ligger mye rart der ha ha ha:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *