Inspirasjon

Mørketiden kan ødelegge sexlivet

Mange opplever vinterhalvåret som tungt, og føler at de har mindre energi. Dette påvirker også sexlivet, men det trenger ikke nødvendigvis å bety at vinteren er tørkeperiode. Sexolog ved St. Olavs Hospital i Trondheim, Olaug Gimse Storrø, mener at vi burde bli flinkere til å sette fokus på hygge og ro, samt slutte å stresse uten grunn.

– Hygge og gode forutsetninger for sex kommer ikke av seg selv, man er nødt til å skape rom for det. Det er du selv ansvarlig for. Tenn lys, sett på musikk og finn roen sammen. Bevar intimiteten i hverdagen, råder sexologen.

 
Mangel på alenetid
Mange opplever mangel på overskudd som en grunn til at sexlivet dabber av. Med hektiske dager blir nærhet nedprioritert, eller glemt bort.
– Når det er mye som skal ordnes og travle dager, kan det være at vi har lite overskudd og fokuset på sex forsvinner, sier psykolog og samlivsekspert Peder Kjøs. Om begge føler det på denne måten, er det greit. Problemet kan oppstå om en av partene gjerne kunne tenke seg mer nærhet.

 
Få lysten tilbake
Det finnes flere ting som kan hjelpe deg med å finne igjen lysten, blant annet flere ulike matvarer.

• Chili:

Chili inneholder capasacin, et stoff som kan øke blodsirkulasjonen og blodstrømmen i kroppen. Stoffet bidrar også til å frigi endorfiner, som har en positiv effekt på lysten.

 

• Grønn te:

Grønn te smaker godt, samtidig som det høye innholdet av antioksidantene katekiner bidrar til å holde blodårene dine sunne. Økt sirkulasjon av blod kan virke positivt for sexlysten.

 

• Sjokolade:

Sjokolade inneholder et stoff kalt fenetylamin, som bidrar til å frigi endorfiner. En britisk studie har tidligere vist at sjokolade bidrar til større reaksjoner i kroppen enn kyssing.
I tillegg kan det være lurt å komme inn i en god rutine med trening. Det gjør oss nemlig mer lystne! Yoga er en fin treningsform som gir økt blodsirkulasjon og bedre hormonfunksjon i kroppen.

Bilde: Colourbox

Kilde: kk.no
Skrevet av Birgitte Brøtmet for Kondomeriet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *