Det er noen perioder i livet der det er betydelig mer slitsomt å være singel enn andre. Valentinsdag, høytider, og bryllup er noen. Men det finnes flere grep som gjør at du kan ha det helt fantastisk alene.

 

Den som desperat ønsker seg kjæreste, eller nettopp har blitt single, kan visse situasjoner oppleves både slitsomme og sårende. Merkedager og ferier kan være et mareritt. Ubetenksomme kommentarer, eller oops de glemte visst å invitere deg på ”kose-kose-hytteturen”, kan såre selv den mest erfarne damen fra tv-serien Sex- og singleliv. Det hjelper jo ikke at det du egentlig vil, ikke skjer før noen andre vil.

 

Ta kontroll
Nå er det på tide å ta kontrollen, slappe av og gjøre disse stundene så lette som mulig. Først og fremst må du tenke at alle disse stundene ikke nødvendigvis trenger å inneholde romantikk.

 

I høytider har de fleste familier et tett program, men du kan for eksempel i løpet av høytidsperioden invitere dine nærmeste kvinnelige venner på middag eller fest. Eller hva med både kvinner og menn, par som single. De fleste par synes det er hyggelig. Alt etter hvor lenge de har vært sammen, er de ofte ikke like opptatt av den romantiske tosomheten som de nyforelskede.

 

 

Pass på deg selv
Hvis du faktisk ønsker å være alene, ikke gjør dette til en orgie i selvmedlidenhet. Kos deg, spis god mat, hør på musikk (unngå romantiske sanger), les en bok eller se en god film (unngå romantikk her også).

 

Planlegg for eksempel en herlig ferie, enten med venner eller alene.

 

Har du en hobby, dyrk den, kanskje møter du likesinnede i forbindelse med dette.

 

Du er ikke alene
Det finnes også både nettsteder og foreninger hvor du kan møte andre single, hvis du er på utkikk etter det. I mellomtiden kan du jo eksperimentere med egen seksualitet, ved for eksempel å anskaffe en vibrator. Den kan ikke erstatte en kjæreste, men du slipper i hvert fall å være seksuelt frustrert.

grillparty_kameratgjeng

Kilde: dr. Karen Gail Lewis

2 comments

  1. Dere snakker mye om kvinner som er single…hva med oss menn oppi alt dette da? Ville prøvd å være litt mere likestillt i dette tema.

    1. Hei hei! I ukene fremover skal vi ha singelfokus. Dette blir både for menn og kvinner og vi prøver å variere så godt som mulig. Vi blir veldig glad når dere forteller oss hva dere vil lese om så tusen takk for tilbakelding og engasjement! 🙂 Hilsen Maria!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *