5% av oss har måttet ta noen dager borte fra jobb grunnet skader i forbindelse med seksuelle aktiviteter. Vi blir ofte minnet på sikker sex, men hvor sikkert er sex egentlig? Om man skal dømme etter de 10 vanligste skadene som oppstår i denne konteksten, er svaret «ikke veldig».

 

 

Nummer 10: Brukne ben
Legevakt og akutt-mottak over hele verden er til stadighet fylt av folk med brukne fingre, forstuede tær og oppskrubbet ansikt som følge av seksuelle aktiviteter. Mange ribben har også måttet lide som resultat av at par har rullet ut av sengen, eller glidd i dusjen.

 
Nummer 9: Brukket penis
Du vet kanskje at penis faktisk kan knekke? Det er ikke bare heftig sex som kan gjøre at blodårene i penis sprekker: En mann i 60-årene opplevde nylig å brekke penis da han falt mens han onanerte. Han forsøkte å sparke igjen døren da hans gamle mor prøvde å komme seg inn…

 
Nummer 8: Brannskader fra tepper
I voksen alder skyldes skrubbsår og brannmerker på knær eller albuer sjeldent et fall på sykkelen…

 
Nummer 7: Strekk i en muskel (eller flere)
Noen ganger kan man overvurdere sine egne gymnastiske evner, spesielt når kroppen er fylt av endorfiner. Derfor er det ofte ikke før morgenen etter man merker at det ikke går å vri på nakken, eller at lysken er så vond at det er vanskelig å gå normalt.

 
Nummer 6: Vaginale skader
Vaginaen er tøff: Den tåler mer fysisk behandling enn de fleste andre menneskelige organer eller vev. Men den er ikke uovervinnelig, og rifter eller sår kan oppstå under tøff seksuell aktivitet, spesielt uten glidemiddel.

 
Nummer 5: Katte-angrep
Angrep fra katter er overraskende vanlig under sex, som følge av at katten tror eieren blir angrepet i senga og kommer til unnsetning.

 
Nummer 4: «Pink-eye»
Du får såkalt «pink-eye» når fremmede bakterier kommer i kontakt med øynene, og øyets reaksjon er å bli en eneste rosa ball. Men det er også mulig å ødelegge blodkar i øynene under orgasmen, eller ved å skrike under sex. Dette skjer faktisk støtt og stadig, og er helt ufarlig; det vil lege seg selv i løpet av kort tid.

 
Nummer 3: Døden
Det finnes vel verre måter å dø på enn under sex…? Sex står for 0.6% av alle plutselige dødsfall. Det høres kanskje lite ut, men når man tenker på antallet som dør plutselig over hele verden, blir tallet noe annet.

 
Nummer 2: Forvunnede kondomer
Til tross for all beskyttelse og fordeler kondomer gir, kan det gå den andre veien også. Et kondom kan i sjeldne tilfeller skli av innvendig under samleie, bli inhalert ved et uhell eller svelget under oralsex.

 
Nummer 1: Bitt
Bitt og blåmerker er de mest rapporterte sex-skadene som trenger tilsyn av lege. Blåmerker er for så vidt ganske uskyldig, men det kan lønne seg å vurdere kraften i bittet selv når temperaturen er på sitt heteste.

COLOURBOX1698251

Kilde: Lelo.com
Skrevet av Birgitte Brøtmet

2 comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *