Inspirasjon

Prestasjonsangst?

Prestasjonsangst

Med det økte fokuset i samfunnet på sex, er det kanskje ikke så rart at både unge og voksne kan oppleve litt prestasjonsangst. Frykten for ikke å strekke til i senga kan ofte forsterkes om man har hatt uheldige opplevelser eller hatt få seksualpartnere.

 
Det er ofte flere grunner til bekymringene, her er det vanligste årsakene:

 
– Partneren din har hatt sex med andre, så du er redd for å komme dårlig ut i sammenlikning til de andre. Du vil jo være den beste partneren din har hatt, ikke at det nødvendigvis er en konkurranse, men det føles ofte litt sånn likevel.

 
– Ofte blir det å individuelt prestere bra i senga og seksuelle ferdigheter synonymt med god sex, når god sex egentlig handler om samspill og kommunikasjon.

 
– Sex er blitt litt som en prestasjonsarena, noe som det sikkert alltid har vært. Forskjellen nå er at sex snakkes mye mer tydelig om, derfor bygger det opp til en forventing om mer variasjon og faktiske ferdigheter enn før.

 
– Beskrivelser av sex er ofte veldig overdrevne, både i media og i praten oss i mellom. De fleste av oss tror at andre har mer og bedre sex enn oss selv. Vi er redde for å ikke klare å leve opp til en standard som ikke stemmer med virkeligheten.

 

God i senga er noe man er sammen, det er bedre å ha fokuset på god sex, enn god teknikk. Det gjelder å finne ut hva som er godt for akkurat dere to. Og best er det når man har det godt selv, når man hengir seg. Det vil si at man snakker sammen om hva man liker og leser signalene fra partneren. Dessuten er det viktig å huske på at man må trekke fra en god del når du hører om hvor fantastisk sex andre har.

 

Bilde: Colourbox

Kilde: kk.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *