I dag feires den «The national Sense of Smell Day» over hele USA. Dagen feires med fokus på lukt og hvor viktig lukt er i dagliglivet og hvordan den påvirker andre sanser.

 

Vi påvirkes av luktene rundt oss, både bevisst og ubevisst. Her er noen tips til dufter som kan virke positivt på stemningen mellom deg og partneren din…

 

Parfymer og aftershave lukter forskjellig fra person til person, rett og slett fordi kroppene våre er ulike, så prøv deg fram. Hjernen setter dessuten i sving hukommelsen basert på hvilke dufter du utsetter deg og din partner for. Slik kan du dra veksler på tidligere opplevelser og få fram assosiasjoner som påvirker stemningen.

 

For romantikeren kan en duft av lavendel eller rose virke tiltalende. De friske og søte blomsterduftene er godt egnet til å fremkalle lyst, mens de beroligende essensene virker som et afrodisika ved å stimulere sansene og gi følelse av tilfredshet. Dufter som inneholder roseolje blir tradisjonelt også brukt til å rense kroppen.

Bilde: Colourbox

Den lidenskapelige bør la sjasmin og Ylang Ylang være nøkkelingrediensene til en eksotisk opplevelse. Ylang Ylang lukter som frisk såpe og kommer fra kronbladene på Ylang Ylang blomsten. Aromaen har sensuell effekt som er perfekt for en erotisk stemning. Disse duftene passer for lidenskapelige og varmblodige par med sin intense og kraftige lukt som stimulerer sansene til det ytterste.

 

Eksotikeren har mange valg. Orkidé, solbær, syrin, lotusblomst og nøkkerose, samt sjasmin og azalea er alle eksotiske dufter som bringer tankene til reiser og fremmede kulturer. Sammen med essensen fra litt krydret kashmirtre og sedertre får man en dyp sensuell duft.

 

For friskuser passer en duft av Sandeltre. Denne duften minner om naturen og passer for aktive og livlige personer som er klar for det meste.

 

Nordisk sensasjon. En litt friskere, men likevel sensuell type duft kan bestå av en blanding av blant annet rips, sjasmin, pion, fiol, grønn te, og sedertre.

 

Husk at Kondomeriet har mange deilig massasjeoljer både lukt og smak slik at du garantert vil vinne noe som faller i smak. Ta en titt på utvalget her!

 

114420_LUKSUS_Dus
Kilde: durex.com, kvindeshoppen.dk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *