Bilde: Colourbox
Bilde: Colourbox

Forskning viser at der hvor menn engasjerer seg i husarbeidet har større sjanse for å skille seg. Ironisk nok er uenighet om fordelingen av husarbeid den største årsaken til krangel i forhold. Og da er det som regel kvinnen som klager i forhold til at mannen hjelper for lite til i hjemmet.

 

 
Så da skulle man jo tro at en mer jevn fordeling av husarbeidet ville føre til et sterkere parforhold. Men det er tvert i mot viser siste forskning. En rapport, utført på oppdrag av Barne, likestillings- og inkluderingsdepartementet i samarbeid med Likestillingsutvalget, viser at når mannen gjør like mye husarbeid som kvinnen er det 50 prosent sjanse for å skilles de neste fire årene, i forhold til der kvinnen på tradisjonelt vis gjør mest. Når mannen gjør det meste av husarbeidet, øker sjansene med samlivsbrudd til 78 prosent enn når kvinnen gjør mest.

 

 
Ofte er det heller ikke overraskende at disse parene går fra hverandre når man tar en nærmere titt. Mennesker er så komplekse, og et parforhold er som regel mye mer enn bare målbare data. Lykke i samlivet er så mer enn bare om hvem som gjør hva. Det som er viktig er parets evne til anerkjennende holdning for hverandre.

 

 
Å uttrykke egne behov, forventninger, genser og verdier er ikke bare enkelt, og i mange parforhold blir det en «restverdi» som kommer det til uttrykk og først blir tatt tak i når frustrasjonene kommer, det handler mye om å bli sett og få bekreftelse.

 

Kilde: Side3.no

4 comments

  1. Seriøst det Må være skrevet av en Norsk dame som er skilt eller som bare er en Stor megge av kontroll frik av husmor. Men da får vel jeg stå frem som singel husfar og si at vasker man ikke etter seg på kjøkkenet blir det skade dyr besøk og vasker mann ikke i stua blir det støvete og mange hybelkaniner i leiligheten og dårlig hygene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *