Bilde: Colourbox
Bilde: Colourbox

 

Helt til i år har det vært gratis for kvinner under 25 år med p-piller. Nå sier regjeringen at det ikke finnes rom for ordningen i årets budsjett. Dette er til tross for at p-pilleprosjektet viste at aborttallene kunne bli halvert.

 

 
Ingen andre aldersgrupper enn de mellom 20 og 24 år får utført flere aborter, som tilsvarer rundt 34 prosent av alle i den aktuelle aldersgruppen får utført abort. Lederen i Norsk gynekologisk forening, Knut Hordnes, er en forkjemper av p-pilleordningen. Han viser til en studie som gir bilde av at kostnadene blir spart inn når aborttallene går ned, i og med at aborter også koster samfunnet penger.

 

 
Helseminister Jonas Gahr Støre forsvarer kuttet med at p-piller ikke beskytter mot kjønnssykdommer og at det deles ut rundt seks millioner gratis kondomer i året. Arbeiderpartiet på sin side har i sitt partiprogram vedtatt å utvide ordningen med hormonell prevensjon, men det er ikke midler til det nå, så de vil komme tilbake til dette i fremtidige budsjetter.

 

 
Opposisjonspartiene er ikke helt eninge om hva de synes om ordningen. KrF er for da de mener at det er en besparelse både menneskelig og økonomisk dersom man får ned antall aborter. Høyre på sin side er mer skeptiske. De har støttet ordningen, men har ikke tatt stilling til det innad i partiet. De mener at det ikke er uproblematisk at staten støtter hormonell prevensjon som kan ha negative effekter.

 

 

 

For deg som lurer på om du er gravid, så selger vi RFSU graviditetstest her!

 

Tar vi for lett på det å ta abort her i Norge?

 

Kilde: aftenposten.no

 

1 comment

  1. Jeg syns det er bedre å ta abort hvis man ikke har forhold til å ha et barn, men selvfølgelig så er det mange ganger deres feil. Men faktisk så er mange barn født selv om moren gikk på p-piller eller andre prevensjonsmidler, kondomer fungerer heller ikke alltid så er man ikke klar fordi man kanskje er på i værste fall dop eller alkohol, eller man sliter med jobb og dårlig økonomi og kanskje ikke har et ånkli sted å bo så er det bedre å ta abort enn å føde et barn som vil få en forferdelig oppvekst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *