Inspirasjon

Lukter du rart nedentil?

FEMALE SENSUALITY

 

Det å snakke om utflod er som regel et tabu for de fleste kvinner. Likevel betyr det ikke at man ikke skal ha et bevisst forhold til det.

 

Da utflod kan variere i farge, lukt og konsistens kan den faktisk fortelle deg mye om hva som skjer i underlivet. Men noen misforståelser kan oppstå.

 

Et eksempel på det er at det er mange som tror at illeluktende utflod er et tegn på soppinfeksjon. Soppinfeksjon vil som regel føre med seg kløe og grynete konsistens, men veldig sjelden sjenerende lukt. Illeluktende utflod er vanligst et tegn på skjedekatarr, også kjent som bakteriell vaginose, som er en infeksjon i skjeden hvor noen av de bakteriene som eksisterer der blitt dominerende og skap ubalanse i underlivet.

 

Bakteriell vaginose gir ingen synlige tegn, men fører med seg en merkverdig lukt som ofte kan minne om fisk. Det kan også forekomme unormal og irriterende utflod, noen ganger kan den også være tyntflytende, skummende og grålig. Til tross for at infeksjonen er et ganske vanlig problem, vet ikke legene hva som forårsaker tilstanden. Den oppstår som regel ved partnerbytte eller hyppige utskiftninger av partnere.

 

Bakteriell vaginose er ikke ved første blikk farlig, men det kan gi alvorlige komplikasjoner for gravide. Sjansen for spontanabort eller for tidlig fødsel blir større.

 

Mistenker du at du har bakteriell vaginose bør du oppsøke din lege. Legen vil foreta en utflodsprøve av deg og ta noen enkel tester av den der. Dersom testene viser at du har infeksjonen vil du som behandling få antibiotika. Tilstanden vil som hos åtte av ti kvinner bli borte, og rundt en tredjedel av kvinnene vil få infeksjonen igjen.

 

Dette kan forbygge sykdommen:

  • Ikke vask kjønnsorganet ofte med sterk såpe
  • Helst unngå å skylle direkte med dusjhodet opp i skjeden
  • Ikke benytt tamponger
  • Anvend kondom med ny partner
  • Minst mulig trange klær nedentil

 

111768_DailyFresh_fri

 

Kilde: KK.no

3 thoughts on “Lukter du rart nedentil?”

  1. Leste i Woman en gang at gutter pirrer på lut i underlivet. Men kanskje litt forkastelig fra gutt til gutt. Har jo kjent folk med diverse lukter og er ikle fullt så behagelig akkurat. Men søppel lukt er verre for å si det sånn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *