Inspirasjon

Ny i Kondomeriet – Dårlig gjort å fake orgasme?

Etter å ha skrevet forskjellige tekster på bloggen samt artikler som er basert på forskning, har jeg lært diverse etter å lese kommentarene. Generelt har enkelte samtaler med gutter fått meg til å undre litt… Det som forundrer meg, er gutters oppfatning og holdning til faking av orgasme. Kommentarer og samtaler forteller meg at gutter kanskje er bittelittegranne ørlite ømme på dette området. Bare litt… Tar jeg feil?

 

Hvis ikke, hvorfor det? Det trenger da ikke ha noe med dere å gjøre. Kommunikasjon folkens. Jeg hører fra jenter at sexakten noen ganger (gjerne etter byturen) varer så lenge, at de ikke orker mer. Vet dere hva? Det hører jeg jaggu fra gutter også! Var til og med en kompis av meg som ropte HURRA da jeg fortalte ham at også gutter faker. Den hadde han ikke prøvd før…

 

Hva med å snakke sammen? Innse at det er helt ok med en kjapp en?

 

Altså, for det første: Jenter faker, ikke nødvendigvis ofte, men det skjer. Typiske uttalelser jeg har hørt fra gutter, om jenter som faker er: «du lurer bare deg selv», «jenter som faker har dårlig selvtillit og liten selvrespekt» eller «du skyter deg selv i leggen». Jeg tror jeg kan snakke for ganske mange når jeg sier at man kan fake orgasme uten å ha verken dårlig selvbilde eller lav selvrespekt.

 

«Jenta kan jo bare la være å fake og innrømme at hun ikke kom»…  Det er ikke alltid at det anses som beste løsning for jenta der og da. Se for deg et par som har sex på «fylla»… Da blir man mindre følsom og gutten kan bruke veldig lang tid på å komme. Når man drikker alkohol, er det vanlig å bli tørr nedentil og uten glidemiddel kan det etter hvert bli ubehagelig. For «å avslutte» det hele, kan jenta da velge å fake.

 

I tillegg så har jenta et hjerte da! Kanskje gutten har strevet lang om lenge og lenger enn langt, da vil hun gjerne gi litt kreds for det.  Se video for eksempel:

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=2yhIR8HPJzg?rel=0&w=560&h=315]

 

Eksempler der man definitivt ikke burde fake orgasme? Det finnes! Ikke la partneren tro at det han/hun gjør er superb, når det egentlig er helt på jordet… Paw paw paw, se video:

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=x8eia9hK-K0?rel=0&w=420&h=315]

 

Til slutt, dette innlegget er på ingen måte en oppmuntring til faking. The fewer the better! Poenget med sex er jo at det skal føles godt, og orgasmen er selve kremtoppen. Hvis du har lyst på en ekstra god orgasme, kan du prøve orgasmekrem!

 

Kjøp orgasmekrem her

2 thoughts on “Ny i Kondomeriet – Dårlig gjort å fake orgasme?”

 1. Synes det er viktig å påpeke at de fleste jenter IKKE kan få orgasme under samleie. De aller fleste MÅ ha klitoris berøring, med eller uten penis i vagina (for mange er dette en ekstra nytelse og tenner dem mer enn uten penis). Etter en del snakk med forskjellige menn i 20-årene har jeg forstått at de fleste menn ikke en gang vet dette faktum, og kan dermed føle de presterer dårlig i senga når jenta ikke kommer – uten å vite dette med klitoris. Dermed kan det automatisk bli noen «fakere» i senga – for når man er på fylla er det ikke så morro å begynne å leke med klitten når man gjerne vil rett på sak.

  Av egen erfaring var jeg en gang med en mann som sa han hadde fått alle disse titalls jentene til å komme med vanlig samleie. Dette var også en mann som skulle ha sex gjerne i flere timer, og gjerne flere ganger etter hverandre.
  Da jeg fortalte han at de fleste kvinner ikke kommer av bare vanlig samleie, og at antageligvis så hadde flere av dem faket, ble han ekstremt fornærmet. Her rakket jo jeg ned på hans ego! Det var et fakta han ikke likte særlig godt, men sannheten kan såre! Og har man sex på i så mange timer (spesielt i fylla) – ja da blir det automatisk at jenta ikke orker mer og dermed faker.

  Men hvem er det egentlig sin feil?
  Mitt svar er begges. Jenta er kanskje redd for å si ifra, eller redd for å skuffe, for mannen vil gjerne føle erobring – en manns ego titter frem.
  Mannen skulle lest eller spurt på forhånd. Han vet ikke alt.

  Personlig er jeg ikke glad i faking, jeg har aldri gjort det selv heller. Jeg var åpen med alle tidligere partnere og fortalte dem at dessverre er jeg ingen magisk mus som bare kommer uten videre, men tvang dem aldri til å gjøre noe med det siden det oftest var en one-night-stand. Ja, jeg liker å legge fakta på bordet til nye menn, da menn oftest ikke har peiling på hvordan kvinnekroppen og spesielt vaginaen fungerer – med mindre de har hatt et langvarig forhold før.

  Når det er sagt så skal det også sies at vagina og spesielt klitoris er kjempevanskelig å «erobre» på under en time. Oftest må det legges inn mange timer/dager/uker/mndr (helt individuelt) før en mann vet akkurat hva han må gjøre med tunga eller fingeren. Ingen vagina eller klitoris er den samme, og noen er vanskeligere å erobre enn andre.

  Klitoris, vagina og kvinnelig orgasme er ingen kunst!

  1. Vår sexolog svarer:
   Alle har muligheter til å få gode orgasmer!
   Du må lære deg å onanere og å konsentrere deg når du onanerer. Fantasier er en viktig del av onani. Det å tenke på ting som tenner deg seksuelt og å opprettholde tankene/fantasiene mens du stimulerer deg selv, er grunnlaget for å få orgasme. Hva tenner deg? Lag deg gode «historier» som du onanerer til. Bruk gjerne godt med glidemiddel, da starter produksjonen av det glatte, blanke sekretet/slimet som gjør skjeden våt. Hvis du samtidig som du onanerer ytre del av klitoris strammer og slapper av bekkenbunns muskulaturen, vil dette øke nytelsen.
   For sikkerhets skyld forklarer jeg litt om kvinnekjønnet under her, hvis du vet alt dette fra før kan du bare hoppe over det;
   Utvikling av egen seksualitet går gradvis. Det er viktig å etablere god egenseksualitet. Med det menes at jenta selv vet hva hun liker av seksuelle stimuli, at hun er godt kjent med seg selv. Før man begynner å ta på seg selv kommer det noen signaler i hjernen, som gjør at man får lyst til å kjenne på seg selv. Det kommer en «kilende følelse» i kjønnsorganet, en begynner å bli seksuelt opphisset. Hva som utløser dette kan være tanker, fantasier, drømmer, synsinntrykk, lukter, smak og/eller berøring fra seg selv eller en annen person.

   Onani eller fingring er en måte å utforske og nyte sin egen kropp på. Det er vanlig at både gutter og jenter onanerer. Det er sunt. Hjerte og kretsløpet styrkes, kroppen utskiller lykkehormoner, stimulerer immunforsvaret positivt, opprettholder sexlysten og reduserer angst og depresjoner.

   Hvis en ser på seg selv i et speil og kjenner og føler på kjønnsorganet blir en kjent med seg selv og egne seksuelle reaksjoner. Ta fram et speil. Ha godt lys og husk å låse døren. Det ytre kvinnekjønnet har ytre og indre kjønnslepper. De ytre kjønnsleppene har hårvekst. De indre kjønnsleppene har ikke hårvekst. Øverst der de indre kjønnsleppene møtes ligger tuppen av klitoris. Klitoris er omtrent ti ganger mer følsom enn mannens penishode. Klitoristuppen er dekket av en liten hudfold. Når man blir seksuelt opphisset blir klitoris blodfylt, og tuppen blir synlig, kommer fram fra den lille hudfolden. Ned mot inngangen til skjeden ligger et lite område som kjennes helt glatt når man tar på det med en fuktet/våt finger, dette området er også veldig følsomt for berøring og gir mange kvinner stor nytelse ved berøring.

   Kvinnens indre kjønnsorganer består av forlengelsen av klitoristuppen som går videre inn i kroppen i to ca. 8 – 12 cm lange «ben», og omgir/omslutter skjedeveggen fra yttersiden, inne i kroppen. Disse delene av klitoris kan stimuleres fra innsiden av skjeden, slik at det føles godt. Inni skjeden, noen cm oppover, mot magen er det et område av celler som hovner opp når man er seksuelt opphisset. Disse cellene kjennes grovere ut å ta på enn resten av skjedeveggen. Dette kalles G-punktet, og er veldig følsomt for trykk/berøring.

   Når man onanerer stryker man eller gnir fuktede/våte fingre mot ytre del av klitoris. Noen synes det er vondt å berøre rett på klitoris, og stryker derfor rundt selve tuppen. Noen synes det er deilig å onanere kraftig og intenst, mens andre igjen foretrekker mer varsom stimulering. Når man onanerer finner man sin egen rytme og styrke på trykket mot klitoris. Noen liker å berøre andre steder på kroppen samtidig, mens andre igjen fokuserer på klitoris alene. Samtidig kommer en ofte borti det området som er lite og glatt foran inngangen til skjeden, som også kjennes godt.
   Legg merke til hvordan du puster. Når du puster inn kan du øve deg i å stramme bekkenbunns musklene. Når du puster ut slapper du av. Når du nærmere deg orgasme vil du automatisk øke rytmen i stimuleringen og også trykket, samtidig med at du puster raskere. Se på «Trekant» programmet på NRK 3 fra 16. november og legg merke til dette hos den kvinnen som stimulerer seg selv til orgasme. Det er synd hun ikke bruker fingrene, da ville vi sett det enda bedre. Da ville vi også sett at klitoris reiser seg når hun får orgasme.

   En kan også stimulere skjedeveggen; G-punktet eller klitorisskaftene, fra innersiden av skjeden ved å bruke fingre, dildo, vibrator eller penis. Hvis man er ordentlig seksuelt tent, produserer kjertlene i skjedeveggen som sagt et glatt, blankt sekret/slim som smører skjedeveggen og samtidig blir skjeden tøyelig. Dette er like viktig for samleie, som at guttens penis blir stiv. De aller fleste jenter må oftest stimulere den ytre delen av klitoris samtidig som penis er skjeden, for å få orgasme. Neste gang dere har samleie og du sitter oppå han, kan du sitte med ryggen til hans ansikt. Da får du god mulighet til å stimulere din egen ytre klitoris samtidig med at du bestemmer rytmen i samleiet.

   Orgasme merkes som rytmiske sammentrekninger i klitoris/og eller skjede, og eventuelt også mormunn og livmor som ligger i enden av skjeden. Når dette skjer puster man ofte tyngre/og eller holder pusten noen sekunder, man svetter, brystknoppene blir harde, brystene blir større, huden på hals og bryst kan bli rødlige.

   Hilsen Grete, sexologisk rådgiver (NACS)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *