Inspirasjon

Hårfin seksualitet!

Håret er en del av vår personlighet og seksualitet. Tenk over hvor mange ganger om dagen du kikker deg i speilet for å sjekke at du ser ok ut.

Bilde: Colourbox

 

Håret er også en av de delene av kroppen vi bruker mest tid på. Håret spiller en rolle i seksuell sammenheng, hevder nettstedet hair-styles.org. Enten vi er klar over det eller ikke så er det en seksuell handling når vi lukter, fikler med eller stryker partneren over håret.

 

Bilde: Colourbox

 

Det er også slik at uansett hvor mye penger man har, hva vi jobber med eller hvor perfekt kroppen er, så blir alt feil hvis håret ikke stemmer. Enten det er klippen, fargen eller stylingen, så gir det et signal til verden hvis håret er helt feil. Håret er den delen av anatomien vår som påvirker psyken mest, og frisørtimen er den timen vi aller minst ønsker å flytte på hvis det skulle være nødvendig.

 

Mens kjønnsorganene er seksualobjekt nummer én, kan vi trygt si at håret er seksualobjekt nummer to. I de fleste kulturer er det helt sosialt uakseptabelt å vise frem kjønnsorganene. Det er dette sosiale tabuet som gir håret statusen som seksualobjekt, fordi det vanligvis kan vises frem i full offentlighet. Likevel er det noen kulturer som ser den seksuelle påvirkningskraften håret har, og derfor er det lovbestemt å dekke til håret eller fjerne det.

 

Bilde: Colourbox

 

Ofte er barbering av hodet en form for straff, eller som i militæret, en måte å gjøre soldatene mer like og lettere å reprogrammere.

 

Kvinnelig hår ses på som forførerisk, kategorisert i ulike fargenyanser og lengder. Det sies at rødhårete er løsslupne, brunetter aggressive, blondiner er underdanige. Langt hår er sett på som et tegn på fruktbarhet og tilgjengelighet, kort hår som uavhengighet og kraft. Når kvinnens hår blir tynnere, ses det på som et tegn på tap av seksualitet og femininitet. Glansløst og flatt hår indikerer dårlig hygiene. Mannlig hår er et symbol på virilitet og styrke. Derfor kan hårtap representere et tap av virilitet, styrke og maskulinitet for mannen.

 

Etter en skilsmisse løper gjerne begge parter til frisøren. I underbevisstheten lurer det faktum at de ønsker å gjøre seg selv attraktive for det annet kjønn igjen.

 

Bilde: Colourbox

 

Kilde: hair-styles.org

0 thoughts on “Hårfin seksualitet!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *