Verdens Prevesjonsdag er en dag hvor vi fokuserer på prevensjon for å få færre unge kvinner til å oppleve uønsket graviditet og farlige aborter.

 

Ufrivillig graviditet rammer mer enn 80 milllioner kvinner verden over, hvert eneste år. Ikke alle land er like liberale i forhold til abortmuligheter, og rundt 20 mill kvinner risikerer hvert år livet ved farlige hjemmeaborter, eller aborter utført av uatuoriserte leger. Av disse dør 68.000 årlig.

 

 

Barn føder barn

Skremmende tall viser at hvert tiende barn som kommer til verden fødes av kvinner som fortsatt er barn selv. Mange av disse er i u-land der det er dårlig med prevensjon, eller for lite kunnskap om prevensjon. Dessverre er det også mange som blir giftet bort i svært ung alder, til eldre menn som introduserer de til et sexualliv lenge før kroppen er klar for hva dette innebærer.

Å føde et barn når man selv er barn er en altfor stor oppgave for kroppen, i de aller fleste tilfeller, og dødstallene er derfor svært høye.

 

 

Ta ansvar

Ta ansvar for deg selv og din sengepartner. Kjøp kondomer og ha de liggende til man får behov for dem. De fleste kondomer har en god utgangsdato og tåler opptil flere års oppbevaring.

 

 

Visste du at:

-Man ikke skal bruke to kondomer oppå hverandre. Dette gjør at friksjonen blir større og risikoen for at begge kondomene sprekker er større, enn når man bruker ett.

– Klamydiabakterier kan sitte i halsen og overføres ved oralsex.

 

– Når du oppbevarer kondomer i lommeboken, forringes kvaliteten raskt og man bør bruke de innen kort tid, for at de skal beskytte i det hele tatt.

– Kondomeriet har ett av Norges beste utvalg når det gjelder kondomer.

 

– Kondomer kommer i flere forskjellige størrelser, både lengde og bredde, samt med nupper, riller, farge og smak. Noen har til og med pro-long krem på innsiden, så han kan holde ekstra lenge.

Bilde: Colourbox

 

1 comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *