Fordi nesene kommer i veien, vrir vi litt på hodet når vi skal kysse. Men hvorfor er det slik at to tredjedeler av oss automatisk vipper hodet til høyre, og dermed sørger for å unngå en krasj? Det er faktisk bare en av tre som velger den andre vrien, mot venstre, skriver forskning.no…
Det er forskere ved universitetet Bochum i Tyskland som har observert kyssende par over to og et halvt år, for å komme frem til dette. Grunnen til at det tok så lang tid, var rett og slett at det er vanskelig å observere eksakt hvordan folk kysser. Det ble samlet inn data på offentlige steder i USA, Tyskland og Tyrkia, og forskerne la merke til at det var mange faktorer som spilte inn på hvor ivrige folk var til å kysse, midt oppi vesker og handleposer.Preferansen for å snu hodet til høyre utvikles tidlig, nemlig allerede mens barnet er i mors mage, i løpet av de siste ukene før fødselen. Det er bevist at de første seks månedene etter fødselen legger ni av ti babyer hodet mot høyre og strekker ut høyre arm når de ligger på ryggen.

 

I begynnelsen merker man lite til preferansen for valg av side, men forskerne tror at hodevridningen kommer først, og at kroppen så er mest oppmerksom mot høyre. Derfor føles det rart å sparke ball, eller kysse fra venstre. Denne tendensen er mye sterkere enn det å være høyre- eller venstrehendt, og det kan være fordi håndpreferanse er kontrollert av andre forhold, som for eksempel kultur.

 

Det som er snodig, er at mens folk gjerne kan vimse litt når man skal gi hverandre en klem, virker det ikke som dette er et problem når det kommer til kyssing, da er de fleste enige og vet hva man skal gjøre.

Bilde: Colourbox

Kilde: forskning.no, Kristin Straumsheim Grønli

1 comment

  1. Hmmm… Jeg er venstrehendt, kanster håndball med venstre, kysser med nesa mot venstre, sparken ballen med høyre foten, og bokser hardest med høyre arm =D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *