Denne uken tar vi for oss alle kjønnssykdommene og gir deg en god oversikt. I dag tar vi for oss:

 

Gono

 

Dette er ikke en veldig vanlig kjønnssykdom i Norden i dag, men er ikke helt utryddet. Kjønnssykdommen forårsakes av en bakterie som kan smittes ved vanlig samleie, analsex og oralsex. Symptomene er varierende og kan være rikelig gulhvit utflod fra penis og livmorhalsen, og svie når man urinerer. Så mange som opptil 70 % av smittede kvinner får ingen symptomer og har ofte sykdommen i lang tid før den oppdages.
Legen tar en bakterieprøve fra urinrør, livmorhals, svelg og/eller endetarm med en vattpinne, og man får en antibiotikakur dersom man er smittet.
Denne artikkelen er ment som en veiledning. Om du har mistanke om at du er smittet bør du ta kontakt med din fastlege eller gynekolog for videre oppfølging.

 

Skrevet av: Beate K. for Kondomeriet

Bilde: Colourbox

Kilder: Wikipedia, Lommelegen, Ung.no, Nettdoktor

0 comments

  1. Æ må innrømme at det noen gang har svidd mens æ har urinert.. Men det har liksom bare vært der og da, og så e det lenge til neste gang.
    Men så har ikke æ hatt seksuell samleie på snart 2 år..

    1. Heisan,
      seksuelt overførbare sykdommer blir ikke borte av seg selv, selv om man ikke har hatt samleie på snart 2 år. Dersom det er muligheter for at du er smittet råder vi deg til å ta kontakt med din fastlege eller gynekolog. Det er bedre å ta en test for sikkerhets skyld enn å ikke ta en. =)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *