Inspirasjon

Sex igjen etter samlivsbrudd

I et forhold tilegner man seg egne måter å gjøre ting på, også i sengen. Etter et samlivsbrudd kan det derfor være ekstra skummelt å ha sex igjen med ny partner.

 

Mange psykologer hevder at dersom par hadde hatt ukentlige møter for å rydde opp i problemene i forholdet, ville skilsmisseraten gått ned med 80 prosent, forteller Tracey Cox i boken Hot sex, kort og heftig.

 

Men når skaden først er skjedd og du har gjennomført flere dater med ny potensiell partner, dukker etter hvert tiden opp hvor dere skal komme enda nærmere hverandre, nemlig i sengen.

 

Sex med en ny elsker er nervepirrende, og mange kan føle seg som jomfru igjen på grunn av usikkerheten rundt seansen. Da gjelder det å ikke skru forventningene for høyt. Du risikerer å bli skuffet. Det er like greit å innrømme ovenfor partneren at du er nervøs. Det vil lette stemningen for dere begge.

 

Er dere veldig nervøse kan det være lurt å holde seg til en relativt trygg kjøreplan, med kyssing, forspill og samleie. Det blir gjerne lettere å slippe seg løs neste gang, så kan dere heller konsentrere dere om å bli bedre kjent i første runde.

 

Hvis det hele ender i katastrofe, så ta det med et smil. Tenk at dere har tid nok til å utforske hverandre fremover, og at ting går seg til etter hvert. At det ikke ble helt som planlagt første gang, betyr ikke at dere ikke passer sammen. Det er bare det at dere ikke kjenner hverandre helt ennå.

 

For mange, kanskje spesielt kvinner, markerer det få en ny sexpartner den offisielle slutten på det gamle forholdet. Dette kan være litt av en vekker, og noen blir lei seg. Da er det viktig å forklare dette for din nye elsker, slik at dere unngår misforståelser og usikkerhet. Du skal vite at dette er helt naturlig. Prøv å se på det som starten på en ny epoke, nemlig dere to.

Bilde: Colourbox

Kilde:  Tracey Cox, boken Hot sex, kort og heftig.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *