Arkiv

Derfor er mannen utro?

Bilde: Colourbox

Utroskap er resultat av mange ulike årsaker.

 

Nettstedet redbookmag.com gir oss noen av svarene som er resultater fra en undersøkelse gjennomført av ekteskapsrådgiver M. Gary Neuman. Han spurte 200 ektemenn som hadde vært utro og som ikke hadde vært det, om grunner til menns utroskap. Grunnen til at Neuman foretok undersøkelsen, var at han fant ut at de fleste årsakene som tidligere var oppgitt, kom fra den bedratte konens ståsted. Han spurte hva som fikk dem til å være utro, og om det var noe som kunne ha bidratt til at de hadde latt det være.

 

48 prosent av mennene oppga at de ikke var følelsesmessig komfortable med slik de hadde det, og at det var årsaken til utroskapet. Så der forsvant myten om at menn kun tenker på sex. Det var bare 8 prosent som oppga som hovedgrunn  at de var utro på grunn av at de var misfornøyde med sexlivet. De ønsket å føle seg ønsket, selv om de hadde vanskelig for å formidle dette.

 

66 prosent oppga at de følte skyld når de var utro. Dette er litt urovekkende, fordi det betyr at dette ikke er iskalde sjeler som er utro, men vanlige menn. Så mange som 68 prosent av dem hadde aldri drømt om at de skulle være utro, og nesten alle ønsket at de ikke hadde gjort det.

 

Bilde: Colourbox

 

77 prosent av de utro mennene hadde en god venn som også var utro. Det betyr muligens at når man omgås venner som er utro, kan dette normalisere udåden.

 

40 prosent møtte kvinnen de var utro med på jobben. Kanskje ikke så rart, ettersom vi tilbringer så pass mye tid der. Er det slik at ektemannen din nevner en spesiell kvinnelig kollega oftere enn andre kollegaer, kan det være grunn til å holde øynene åpne. Er det ok at de to jobber sent sammen, går ut og spiser middag, drar på turer sammen? Spør mannen din om hva han hadde vært komfortabel med hvis han var i din situasjon.

 

Bare 12 prosent syns elskerinnen var mer attraktiv enn konen sin. Det betyr kanskje at det er ikke kroppen han er ute etter, det er mulig han bare ønsker å fylle et tomrom.

 

Bare 6 prosent hadde sex med en kvinne de hadde møtt samme dag eller kveld. Hele 73 prosent hadde nemlig kjent kvinnen i mer enn en måned før de var utro. Derfor burde man ha en viss sjanse til å se faresignalene før utroskapet finner sted. Her er faresignalene: Han bruker mer tid borte fra hjemmet, han slutter å ville ha sex, han krangler oftere, han unngår telefonsamtalene dine. Oppdager du faresignalene kan du være føre var med å endre egen adferd, vis omsorg, prioriter tid med ham, gjør deg attraktiv og ta initiativet til sex.

 

 

Bilde: Colourbox

 

Kilde: Nicole Yorio, redbookmag.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *