Tilgjengelig utroskap

Facebook, date-sider og andre sosiale nettverk gjør at så mange som 7 av 10 nordmenn er utro. Samlivscoach Mette Hauglund forteller til Dagbladet at denne typen utroskap har blitt mer legalisert og at dette oppleves som normalt for mange. Frode Thuen, er professor i psykologi ved Høgskolen i Bergen og anslår at hele 70 prosent av alle parforhold opplever utroskap. Tilgjengeligheten gjør det enklere å gå over grensen og mange par har ikke engang diskutert hvor grensen går.

 

Slik oppdager du det 

Det at så mange driver med denne formen for utroskap betyr ikke at det er lett å skjule. Elektroniske spor gjør det lett å avsløre og en liten titt i loggen, søppelkassen, mail og mobil kan fort gjøre at man finner ting man ikke vil se. Det å huske å slette alle spor er ganske fort gjort å glemme, men på en annen side skal man ikke overvåke partneren sin. Det er derfor viktig at dere begge er enige om hvor grensen går i forholdt til flørting på nett, for flere tar også skrittet videre for å treffes og ha sex.

 

Hvor går grensen for utroskap? Er man utro om man skriver med andre, eller må man være fysisk for å regne det som utroskap?

 

 

Maria K. Ebbestad

 

Kilde: Dagbladet

0 comments

  1. eksen min var utro over flere ganger over nett… Jeg mener det er like sårende som om de skulle møttes…

  2. Jeg og kjærsten min har vært sammen i snart 4 år nå, og hva han driver me på internett eller på telefon er ikke mitt problem. Selv mener jeg at alt handler om å stole på hverandre, hadde jeg vært redd for at han skal være utro ville jeg ikke vært sammen med han.

    Man skal ikke drive å «overvåke» hverandre, hans telefon og datamaskin holder jeg meg langt unna! Jeg bryr meg ikke om han ser på min telefon(noe som jeg ikke tror han gjør), og vi har ett åpent forhold til dette med facebook og alt annet.

    Hvis han føler seg bedre av å prate med andre jenter på internett, så vær så god 🙂
    Det bryr jeg meg ikke om, så lenge det ikke er mer enn det. Det er er forskjell på å prate med andre og det å flørte.

    Så synes det er noe som er opp til hvert enkelt par å bedømme 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *