Jomfru var opprinnelig betegnelsen på en ung kvinne som aldri hadde hatt samleie. Nå betegner det også mye annet.

 

I dag brukes også uttrykket om menn som er seksuelt uerfarne, om en person som skal gjøre en ting for første gang, om urørte områder eller om produkter som er rene eller milde, for eksempel en extra virgin olivenolje som er den første oljen som presses ut av olivenene før de varmes og foredles.

 

Om båters første sjøreise sier vi jomfrutur – da i betydningen av å gjøre noe for første gang.

 

Fortsatt jomfru
Jenter er født med en hinne kalt hymen eller jomfruhinne, som helt eller delvis dekker inngangen til skjeden. Denne hinnen brister gjerne når hun har sex for første gang.

 

Men den kan også briste ved tampongbruk, idrett eller annen fysisk aktivitet. Derfor er det ikke alle som har en intakt jomfruhinne til tross for at de aldri har hatt samleie. Mange blør første gang de har sex, men den som ikke gjør det, kan altså fortsatt være jomfru.

 

I noen sjeldne tilfeller, er jomfruhinnen så tykk at den nesten er ugjennomtrengelig. Da kan det være nødvendig med et kirurgisk inngrep for å åpne opp.

 

Juksejomfruer
I samfunn der jomfrudommen settes høyt, har det utviklet seg andre metoder for å utføre seksuell aktivitet på, enn ved penetrering i skjeden. Oralsex, analsex og gjensidig masturbasjon er seksuell aktivitet som lar skjeden stå urørt. Da er kvinnen teknisk sett jomfru, men i praksis har hun et fungerende sexliv og er langt fra urørt.

 

I enkelte kulturer er kravet om jomfrudom så stort at man har gått til skritt å konstruere nye jomfruhinner på kvinner som har hatt samleie, men må fremstå som urørt før bryllupsnatten.

 

Andre påberoper seg tittelen ”Born again virgin”, og mener at de ved å sette en strek over tidligere seksuell erfaring, igjen er jomfruer, på et åndelig plan.

 

 

 

Kilde: ruthinking.co.uk, en.wikipedia.org

0 comments

  1. Kan ikke jomfruhinnen «vokse» tilbake om man ikke har sex på veldig lenge? et tema jeg og noen venner diskuterer en del gangen og som gjør meg nysgjerrig 🙂

  2. hei.

    om man ikke har fått fjernet jomfruhinnen etter 8 ganger med sex hva vil det si da. Har aldri begynt og blødd under samleie.

    Jeg prøver noen ganger og kjenne etter den selv, kjenner noe litt tykt men er jo ikke sikker på om det er den og trykker ikke for hardt. men de gangene jeg har gjort det gjør det bare vondt og den sprekker aldri. bruker vibrator til det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *