Inspirasjon

Er du fetisjist?

 

Noen liker stiletthæler, andre liker blonder og noen blir opphisset av brunt hår. Er du helt fiksert på et objekt eller en kroppsdel, og trenger dette for å nå seksuell tilfredsstillelse – da har du en fetisj.

 

For eksempel fantaserer du om dette når du onanerer. Eller du fantaserer om dette for å tenne, eventuelt har tingen med, når du har sex med partneren din. Å tiltrekkes av brunetter er én ting. Men dersom du ikke klarer å bli opphisset av andre enn jenter med brunt hår, har du mest sannsynlig en fetisj for brunetter.

 

Et substitutt
Fetisj betyr egentlig amulett, og kommer fra det gamle portugisiske ordet feitico, som også betyr falsk makt og objekt. Når portugiserne utforsket Vest-Afrika og erobret land, kaltes de innsamlede objektene som knyttet seg til gudedyrkelse, for fetisj. Den gang var fetisjisten en som tilba det uvanlige. Det var først senere at ordet fikk en litt annen betydning.

 

En fetisj betyr at kraft overføres fra originalkilden til et substitutt. I tillegg er en fetisjist en som oppfører seg utenfor normene for hva som anses som normalt. I våre dager er det begrepet noe utvidet.

 

Ulike varianter
Det finnes mange typer fetisjer. Noen liker stoffer som gummi, lær, lateks og silke. Andre liker formen på et objekt, som stiletthæler, høye støvler og undertøy. Føtter, hår, baken, bryster er også regnet som fetisjer.

 

Behold fatningen
Det meste kan gjøres om til en fetisj og det er ulike grader av fetisjer, fra lav til ekstrem. En tommelfingerregel er at dersom fetisjen din truer forholdet eller legger føringer på livet ditt, er den ute av kontroll og det er på tide å søke profesjonell hjelp.

 

Følg med i morgen for de 10 vanligste fetisjene.

 

Kilde: askmen.no.

0 thoughts on “Er du fetisjist?”

  1. Jeg tror vi alle er fetisjister. Skjønt har mer «normale» lyster enn andre. Men hver sin smak, jeg dømmer ingen så lenge det ikke skader noen.

  2. Haha, jeg har nok en fetisj for muskler. Ja, det er faktisk uaktuelt å ligge med en som ikke er muskuløs og med en lav fettprosent for min del. Egentlig ganske sykt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *