Inspirasjon

Visste du dette om kyssing?

 

Her får du servert noen fakta du muligens ikke visste om kyssing…

 

Kyss er ikke bare deilig. Du kan også bli ”slank” av det. For når du kysser i ett minutt, forbrenner du 26 kalorier. Du skal riktignok kysse mange ganger før det kan konkurrere med vanlig trening, men så er det til gjengjeld mye morsommere…

 

En gjennomsnittlig person bruker en liten del av sitt liv bare til å kysse, så her har vi trolig et forbedringspotensiale. I snitt går det med to uker av et liv til kyssing.

 

 

Alternativ til kyss

Noen folkeslag foretrekker andre former for å kjærtegne hverandre enn å berøre hverandres lepper. Eskimoer, polynesianere og malaysiere berører nesen til hverandre, istedenfor å kysse hverandre på munnen

 

Kyssing er også noe som bidrar til å vise sin respekt og aktelse for andre mennesker, og da spesielt ledere. Enkelte afrikanske stammer hyller sin leder ved å kysse marken der hvor han har spasert.

 

Det korrekte forskningsmessige navnet for kyssing er philematologi

 

 

Rekordkyssing

Det lengste kyss ble gjennomført av et par i New York under en egen ”kyssekonkurranse”. Kysset varte i 29 timer.

 

Andre ønsker å kysse flest antall personer. En engelskmann som deltok i et TV-show på BBC klarte hele 78 kyss på ett minutt. Om mannen var gift eller ikke, sier historien ingenting om.

 

Det lengste kyss utført under vann er på 2 minutter og 18 sekunder. Det var et par i Japan i 1980 som klarte bragden.

 

 

Kyssing = Hollywood

På kinolerretet har mange kysset hverandre. Men den første gangen det skjedde skal visstnok ha vært i 1896 der skuespillerne  John C Rice og May Irwin medvirket i en film som ble kalt, ja nettopp – ”The Kiss”.

 

Enkelte filmer har også  mye kyssing. Nei, jeg tenker ikke på pornofilmer, men filmer av en litt lettere erotisk karakter. I filmen ”Don Juan” vises det en scene med kyssing hele 127 ganger. Og kyssene deler den mannlige skuspilleren John Barrymore ut.

 

Det lengste filmkyss skal visstnok være i filmen ”You´re in the army now” fra 1941. Her presterer Jane Wyman, også kjent som kona til eks-president Ronald Reagen og ikke minst som hovedrolleinnehaver i såpeserien Falcon Crest, å kysse sin mannlige skuespillerkollega i 3 minutter og 5 sekunder. Og den heldige mannen het Regis Tommey.

 

 

Forbud mot kyssing

Man skulle tro at kyssing var noe alle og enhver kunne gjøre hvor som helst. Men slik er det ikke. Faktisk så er kyssing enkelte steder i verden forbudt, ja også straffbart, hvis du gjør det offentlig. I flere asiatiske land har de slike forbud. Men USA er langt fra mindre liberalt. I staten Connecticut finnes det en by ved navn Hartford som har lagt ned forbud for menn å kysse sin kone på søndager. Og skal du til Iowa, nærmere bestemt i Cedar Rapids, kan det være kjekt å vite at det er forbudt for alle innbyggere å kysse fremmede.

Kilder: USA Weekend, Guiness Book of Records, Wikipedia

0 thoughts on “Visste du dette om kyssing?”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *