Samleie: Vanskelig å gjennomføre samleie grunnet skjev penis. Hva kan han gjøre?

Det finnes flere muligheter for å behandle skjev penis, ifølge sexologen.

«Min samboer har fått skeiv penis, og vi har veldig sjelden sex pga dette. Det gjør det vanskelig for å holde seg inne, og bruker kun doggystyle for å få gjennomført et samleie. Han avbryter ofte da det er vanskelig og veldig frustrerende for han, og meg. Klarer å tilfredsstille meg, når vi bare fullføre. Mye vi gjorde før, er slutt på. Hadde veldig aktivt sexliv før dette oppsto. Er det noe å gjøre for å få han rett igjen?» spør kvinne (45).

Sexolog Thomas Winther svarer.

Hei kvinne 45.

Skjev penis, eller krummerik som det gjerne kalles, er en tilstand som rammer rundt 10% av alle menn, og vi snakker da om en unormal krumming av penis. Denne vises mest når penis er erigert og kan enten være medfødt eller utvikles i voksen alder. Tilstanden hvor penis blir skjevere med alder kalles induratio penis plastica og er en tilstand med arrvevsdannelse i svamplegemene i penis som kan medføre skjevhet, skrumping, erektil dysfunksjon og smerter i penis ved ereksjon.

Det som er positivt med tilstanden er at det finnes muligheter for behandling både kirurgisk og medikamentelt. Jeg vil anbefale at samboeren din tar en tur til fastlegen for å finne ut hva som vil være den beste behandlingen for ham. Det er en rekke preparater som har vist seg hjelpsomme for tilstanden. Det finnes også en metode som heter Transaksjonsterapi der man tøyer penis med et apparat. Det er en meget krevende metode og ikke minst tidkrevende der man må utføre øvelsen 6-9 timer pr dag med 30 min hvile hver time.

Mitt råd er som nevnt å ta turen til fastlegen for å finne rett behandling til din samboer. Dersom det blir snakk om kirurgi, kan det tidligst gjennomføres ett år etter sykdomsdebut og krummingen skal ha vært uforandret de siste 6 mnd. Kirurgi gjennomføres kun i de tilfellene hvor det er problematisk å gjennomføre samleie, og dere kan nok gå innenfor denne kategorien. Hva meg bekjent er det flest som føler at behandlingen har vært tilfredsstillende ved kirurgi, selv om rundt 40% eliminerer behov for kirurgi ved transaksjonsterapi.

Ønsker dere masse lykke til.

Mvh Thomas.